* 250ml kremówki 36%
* 3 łyżki cukru pudru
* 150g herbatników
* maliny
* 2 łyżki masła
* 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii - opcjonalnie
Przygotowanie:
1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia
2. Herbatniki miksujemy na pył (można tez włożyć ciasteczka do torby i uderzając tłuczkiem zmiażdżyć na pył)
3. Do ciasteczek dodajemy rozpuszczone masło i wykładamy taka masą tortownicę
4. Serek mascarpone mieszamy z cukrem ręcznie lub mikserem (w tym momencie możemy również dodać dwie łyżeczki ekstraktu z wanilii)
5. Kremówkę ubijamy na sztywna pianę i delikatnie łączymy ją z naszą masą serową i przekładamy na spód z herbatników
6. Sernik najlepiej zostawić na godzinę w lodówce
7. Na koniec dodajmy maliny jako dekoracjÄ™ naszego sernika
N♥
No comments:
Post a Comment